dagar
timmar
minuter
sekunder

EUROPATOUREN TILLBAKA PÅ KRISTIANSTADS GK I ÅHUS – EFTER 34 ÅR

För första gången på fem år hålls en Europatourtävling för damer i Norden. Den 3-6 september står Kristianstads GK i Åhus värd för Creekhouse Ladies Open, en helt ny tävling på damernas Europatour (LET).

Vi är mycket glada att välkomna Ladies European Tour tillbaka till Kristianstads GK efter 34 år. Vi ser mycket fram emot att få stå värd för en stor internationell golftävling, att få bjuda på en högklassig tillställning och få chansen att visa damgolf av högsta klass på vår utmanande golfbana”, säger Carl-Henrik Dahlqvist, marknadsansvarig och delägare i Kristianstads Golfbana i Åhus AB.

Tävlingen, som löper över fyra dagar (3-6 september), har en prissumma på 400 000 Euro och bjuder på ett startfält med 126 professionella golfspelare, såväl de bästa damerna på Europatouren som unga kommande stjärnor.

Creekhouse Ladies Open blir den första LET-tävlingen i Sverige sedan 2015, och tävlingen arrangeras av huvud- och titelsponsorn Creekhouse Management.

Det händer mycket positivt inom damgolfen just nu, och vi är mycket glada över möjligheten att jobba tillsammans med Kristianstads GK, Ladies European Tour och Svenska Golfförbundet för att stötta sporten och ge tillbaka till alla de fantastiska svenska proffsspelare vi har och kommer att få framöver”, säger Pelle Krüger, VD och delägare i Creekhouse Management.

Men för arrangören är Creekhouse Ladies Open mer än bara en golftävling, menar Pelle Krüger: ”I vårt nära samarbete med Kristianstads GK har vi pratat om den här tävlingen en längre tid. Det ligger i klubbens DNA att involvera och knyta an till såväl det lokala samhället som till gäster från hela världen, förmodligen som en naturlig följd av att Åhus är ett stort besöksmål både nationellt och internationellt under sommaren. Vi vill göra det här arrangemanget till en upplevelse utöver golfen, för och tillsammans med besökarna. Tävlingen ska bli ett arrangemang som skapar glädje, som bjuder på högklassig golf, en härlig atmosfär – eller bara ger en chans att uppleva något trevligt med familjen eller med kompisarna.”

LET samarbetar nu med LPGA (Ladies Professional Golf Association, det vill säga organisationen bakom USA-touren) för att lyfta proffsgolfen i Europa, och som ett steg i det var det naturligt för parterna att stötta initiativet att skapa en ny LET-tävling i Sverige. Alexandra Armas, CEO på LET, säger: ”Det är en perfekt tidpunkt för oss att lägga till en ny och spännande tävling i Sverige, då vi jobbar för att stärka tourens tävlingsschema och lyfta till nästa nivå. Sverige är en plantskola för många kommande golfstjärnor, och det här ger besökarna en möjlighet att få följa våra spelares skicklighet på nära håll.” 

Gunnar Håkansson, Generalsekreterare på Svenska Golfförbundet, tillägger: “Svenska Golfförbundet har en viktig roll i att stödja våra talanger i deras satsning mot världstoppen. En central del av det är att det finns tävlingar att spela, och där har vi har saknat ett LET event i Sverige under flera år. Det känns därför väldigt tacksamt och spännande att Creekhouse Management och Kristianstads GK tar tillbaka LET till Sverige och vi kommer naturligtvis stötta dem på bästa möjliga sätt för att turneringen ska bli så framgångsrik som möjligt.”

Kristianstads GK är en av Sveriges äldsta klubbar, som genom åren haft ett flertal stortävlingar. De senaste åren har klubben varit arrangör för tourtävlingar på nivån strax under Europatouren, på både dam- och herrsidan. Sedan de nya ägarna tog över för några år sedan har klubben genomgått en rejäl ansiktslyftning. Efter renoveringen av Östra banan som gjorts tillsammans med Pierre Fulke har Kristianstads GK tagit klivet upp bland toppbanorna i Europa, och rankas nu som en av Nordens bästa golfbanor. 

För ytterligare information, kontakta:

Carl-Henrik Dahlqvist, Marknadsansvarig Kristianstads Golfbana i Åhus
email: c-h@kristianstadsgk.com
mobil: 070-867 46 60

Pelle Krüger, VD Creekhouse Management
email: pelle@creekhousemanagement.com
mobil: 070-300 98 09